Historia

Vi tror på långa, hållbara relationer. I år firar Bergs Timber 104 år. 1919 startades nämligen det bolag som under lång tid hette CF Berg & Co. I Baltikum har vår huvudägare Norvik funnits med sedan tidigt 1990-tal, då Byko-Lat med vidareförädling av träprodukter började byggas upp i nordöstra Lettland.

Men vi är inte bara vår historia. Vi är stolta över de moderna, effektiva anläggningar som koncernen idag omfattar. Via en modern kundorderstyrd produktion och ett unikt produktsortiment vill vi vara det självklara valet för dig som kund.

Vår anläggning Bitus i Nybro är en av de största i Europa för produktion av träskydd. Vi vill ha en hållbar relation med vår miljö och utvecklar därför ständigt nya möjligheter. Vi är bland annat stolta över att ha brandskyddsimpregnerat trä som är 100 procent naturligt och 100 procent biologiskt nedbrytbart. Det skapar stora möjligheter för framtidens byggande.

Vi är entreprenörer och har en organisation med decentraliserat ansvar. Gemensamt för hela verksamheten är trygghet och pålitlighet. Vi är idag drygt 850 anställda inom koncernen Bergs. Vill du satsa på en hållbar relation med oss är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vi vill köpa timmer från hållbart brukade skogar och som skogsägare ska du känna dig trygg med oss som samarbetspartner i skogen. Vi anpassar oss till dig och din skog och tar på bästa sätt vara på ditt virke i våra anläggningar. 

Vi vill hjälpa människor att göra hållbara och klimatsmarta val. Trä binder koldioxid och därför är en investering i Bergs en hållbar investering. Vi vill ha en öppen och hållbar relation med dig som investerare.